Uanset om man har hund, kat, hest, gnavere eller andre husdyr, så har man jo en forpligtelse til at fodre sine kæledyr hver eneste dag, og man bør sætte sig grundigt ind i, hvilket slags foder, der bedst passer til dit kæledyr.

Denne viden kan nemlig spare dig for mange ærgrelser og udgifter, og i det lange løb kan det altid betale sig at udvælge det foder, der indeholder fleste næringsstoffer, da man dermed dels holder udgifterne til medicin og dyrlæge nede, og samtidigt kan man få glæde af et livligt kæledyr med en lang levetid.

 

Lær baggrunden for dit kæledyr

Man bør derfor ofre lidt til på at kende til de mest basale detaljer om dit kæledyr, så du dels kender til de nødvendige vaccinationer og den nødvendige mængde foder, som du skal give dit kæledyr.

Heste, fugle og gnavere er temmelig nemme at fodre, mens det er lidt mere vanskeligt at tilrettelægge fodringsprogrammet for katte og især hunde. Man bør lære noget om den specifikke race, da disse vil hag for et individuelt fodringsprogram, så de derved får nøjagtig den slags mineraler og vitaminer, som de har behov for. Hvis man er i tvivl, så bør man tale med en ekspert i dyrehandlen, læse vejledninger på internettet eller eventuelt konsultere en dyrlæge, så man får afklaring på sine spørgsmål, da der jo findes mange hundrede forskellige slags kæledyr i forskellige aldre.

Faktisk er katte og hunde pattedyr ligesom mennesker, så derfor minder deres føde en del om menneskers, og man bør derfor undgå for mange kunstige tilsætningsstoffer og fokusere på vigtige mineraler og aminosyrer, som primært findes i animalsk protein fra enten gris, ko, kylling, får og fisk.

 

Find det rigtige dyrefoder

Der vil altid være flere forskellige typer dyrefoder på markedet, der passer til dine kæledyr, og derfor bør man i begyndelsen købe flere men mindre pakker af foder, så man kan finde ud af, hvilket dyrefoder der bliver mest populært.

Fremover kan man så købe større portioner med mængderabat af de mest foretrukne typer dyrefoder, så man på den måde holder udgifterne nede på et rimeligt niveau, men man bør naturligvis sikre sig, at det indeholder de mest nødvendige næringsstoffer. Foderet skal indeholde en stor mængde protein, hvilket styrker immunforsvaret samt opbygger muskelmassen, men dyr skal også have en passende mængde kulhydrater og fedtstoffer, da dette også giver dem energi i hverdagen.

Man bør give sine dyr foder i en passende mængde, der svarer til deres aktivitetsniveau, og man skal samtidig holde øje med allergiproblemer, idet mange hunde for eksempel ikke kan tåle kornprodukter og gluten, som der især findes meget af i de helt billige typer hundefoder, da animalske proteinprodukter generelt er noget dyrere end de billige kornprodukter.